Plats: Jönköping, Sweden
Yrke: Creative director & fotograf
Instagram: @bjorn_ceder
Webb: bjornceder.se
Tips, lyssna på hans playlist:
The PUZL × Björn Ceder

 

Björn Ceder

Möt fotografen.

Vår vän Björn Ceder är en erfaren creative director och fotograf baserad i Sverige. Han hittar sin inspiration och sina motiv inom slow living, arkitektur, natur, resor, mode och mat.

Björns passion för fotografering har tagit honom över hela världen. Hans mål är att besöka några av världens vackraste platser på alla kontinenter – platser bortom de breda turistvägarna och de traditionellt lyxiga destinationerna. Genom sina bilder delar Björn en ny form av lyx i det minimalistiska, det sparsamma och genom sådant som tillåts att ta tid – tankeprocesser, matlagning, samtal eller läsning. Hans verk utstrålar enkelhet, skönhet och ett slags mättat lugn.

”Lyxen i det minimalistiska – när bra idéer särskiljs från allt som är överflödigt – påminner om lyxen att ta sig tid att lägga ett pussel”, säger han. ”Det får dig att samla tankarna och komma ikapp dig själv, dina nära och kära. Kanske medan du lyssnar på musik. Det kan verkligen vara en Zen upplevelse.”

Interior of Scorpios Mykonos Scorpios Mykonos
Two chairs in the shadow overlooking the sea Scorpios Mykonos
"Lyxen i det minimalistiska påminner om lyxen att ta sig tid att lägga ett pussel. Det får dig att samla tankarna och komma ikapp dig själv, dina nära och kära. Det kan verkligen vara en Zen upplevelse."
courtyard with water mirror Tsingpu Yangzhou Retreat