Instagram: @byarumsbruk
Webb: www.byarumsbruk.se
Styling: Synnöve Mork
Instagram: @synnovemork
Foto: Per Ranung
Instagram: @perranung
Foto: Cristopher Benitah
Instagram: @crisbenitah
Foto: Sam Sylvén
Instagram: @fotografsam

Byarums Bruk

Ett industiellt hantverk för nästa århundrade. Och nästa.

Ända sedan 1947 har de hållit fast vid samma princip: att bara använda återvunnet aluminium i sina produkter och att tillverka formarna av en blandning av naturlig sand från Vättern, lera, sot och vatten. Detta är en blandning som är helt fri från kemiska tillsatser och bildar ett slutet system så att den kan användas om och om igen.

”Att göra kvalitetsprodukter med en miljövänlig produktion gör mig och min personal väldigt glada och stolta” Joakim Ståhl, VD
Litterbin beside a stairway
Black flower pots next to architectural pillars
Hållbar design med sand från 1947

Sandgjutning är den gemensamma nämnaren i allt som Byarums Bruk tillverkar. Det är en teknik som kräver det finaste hantverket. Gjuteriet bevarar alltså en gammal hantverkstradition och använder den för att skapa föremål för såväl nutid som framtid. Detta är inte den enda fördelen. Produktionen är miljövänlig, eftersom varje steg bygger på principen om återanvändning och återvinning. Råvaran är som sagt återvunnen aluminium. Gjutsanden används om och om igen till nya formar. En del av sandkornen går utan tvekan tillbaka till 1947, då sanddepån fylldes för första gången. De färdiga föremålen är mycket hållbara och förblir lika vackra år efter år, decennium efter decennium. Byarums Bruk är ett av få företag som lever upp till konceptet hållbar design.

F
Skarpa sinnen och djup erfarenhet

Tekniken kräver ett skarpt sinne, extrem omsorg och skickliga händer. Precis som en erfaren bagare testar degen med fingertopparna för att se om den har jäst helt, gnuggar gjutarbetarna sanden mellan fingrarna för att kontrollera om fukthalten är rätt, beroende på vad de planerar att gjuta och det rådande vädret. Tillverkningen på Byarums Bruk är med andra ord beroende av en hantverksnivå som blir allt mer uppskattad idag. Djup erfarenhet – utvecklad genom år av praktik och ofta överförd från generation till generation – är avgörande för att uppnå kvalitet i produktion baserad på hantverksskicklighet.

Classic sofa
Flowerpot in front of old building
–––––––

"Pusslet och den fina förpackningen som vi gjorde i samarbete med The PUZL är en fantastiskt uppskattad gåva till våra kunder, föreskrivare och ambassadörer"
The PUZL × Byarums Bruk

Är du också intresserad av att göra en engagerande produkt fylld med budskap till din målgrupp? Med ett specialdesignat pussel från The PUZL kan du vara säker på att du har en produkt av högsta kvalitet att ge till kunder, partners och medarbetare. Det är också en perfekt souvenir för besökare att köpa med sig från ditt hotell, galleri eller rekreationscenter.

Företag behöver i allt högre grad förtydliga och stärka sina varumärken. Att göra en engagerande produkt fylld med budskap till din målgrupp är intressant. Detta gör pussel till en perfekt give-away för ditt företag. Nöje och konstverk i ett. Låt oss ta fram ett varumärkesbyggande pussel för ditt företag!

Läs mer om Samarbeten