Instagram: @everydayheroshoes
Webb: everydayhero.se
Foto: Georgia Mitropoulos
Instagram: @georgiamtrpls
Webb: georgiammitropoulus.com

Everyday Hero

Vi skapar ingen sensation. Vi väcker en till liv igen.

I livet har vi alla våra hjältar oavsett om det är musik, filmer eller individer som inspirerar oss. Hjältar som låter oss drömma, uppmuntrar oss att hitta nya äventyr och motiverar nya upptäckter. Hjältar finns också i föremål som pryder vår vardag och förvandlar vår tillvaro, såsom till exempel ett par perfekt utformade skor. Skor som passar oavsett tillfälle. Det här är Everyday Hero.

Noggrannhetens förebild

The PUZL har länge varit imponerad på vilket sätt Everyday Hero arbetar med kvalitet och noggrannhet kring allt material som når kunden. Kunden är kung. Historien om hur allt började är inget undantag. Låt oss höra grundaren John B;

Hjältar och läderjackor

De första stegen mot Everyday Hero togs i en läderateljé i Småland för trettio år sedan, till soundtracket av rockhjältar som Led Zeppelin, Rolling Stones och Bob Dylan. Jag växte upp med en pappa som inte bara försåg lokalsamhället utan hela landet med specialtillverkade jackor och kappor. Vardagsmänniskor och hajpade artister trängdes i den lilla ateljén där som mest elva sömmerskor arbetade för att möta den höga efterfrågan på skräddarsydda läderkläder.

"Detta är bara början – utseendet är tidlöst och rock 'n' roll kommer aldrig att dö." /John B

Jag älskade doften av nygarvat läder och de slamrande ljuden från symaskinerna. Ateljén, hantverket och de fascinerande människorna runt min pappa gjorde ett starkt intryck på mig, men jag insåg inte då hur viktig den delen av min barndom skulle bli. Istället ledde drömmar, uppror och rasande tonårshormoner mig mot musik. Jag var trummis i ett lokalt band med en hängiven kärlek till rock ’n’ roll, både musikaliskt och estetiskt.

Zimmermans födelse

2011 skulle vi ut på turné och jag letade intensivt efter kläder och skor till våra spelningar. Stövlarna måste ha rätt känsla, ett rent utseende och andas kvalitet. Men mitt sökande var förgäves, jag insåg att det saknades något. Med ett startkapital efterlämnat av mina föräldrar, kontaktade jag en av min pappas gamla kontakter, en skomakare, som var villig att hjälpa mig att skapa det jag letade efter. Snart skars en skoform ut och det första paret Zimmerman Zip Boots tillverkades, en hyllning till både Bob Dylan och min egen bakgrund. Efter turnén insåg jag att musik, design och min personliga bakgrund kunde kombineras till något som jag och många andra hade saknat –  de perfekta stövlarna som i förlängningen ta sin plats bland originalen. På ett sätt känns det som att saker och ting har fullbordats, men det här är bara början, utseendet är tidlöst och rock ’n’ roll kommer aldrig att dö.

–––––––

"Redan under första mötet med The PUZL beslutade vi oss för att inleda ett samarbete och ta fram vårt egna pussel"
The PUZL × Everyday Hero

Är du också intresserad av att göra en engagerande produkt fylld med budskap till din målgrupp? Med ett specialdesignat pussel från The PUZL kan du vara säker på att du har en produkt av högsta kvalitet att ge till kunder, partners och medarbetare. Det är också en perfekt souvenir för besökare att köpa med sig från ditt hotell, galleri eller rekreationscenter.

Företag behöver i allt högre grad förtydliga och stärka sina varumärken. Att göra en engagerande produkt fylld med budskap till din målgrupp är intressant. Detta gör pussel till en perfekt give-away för ditt företag. Nöje och konstverk i ett. Låt oss ta fram ett varumärkesbyggande pussel för ditt företag!

Läs mer om Samarbeten