Plats: London
Yrke: Grafisk formgivare
Instagram: @kajsashus & @dent_de_leone
Webb: dentdeleone.com
Foto: Petra Bindel
Instagram: @petrabindel
Underbar spellista, lyssna:
The PUZL × Kajsa Ståhl

 

Kajsa Ståhl

Möt en kreativ PUZLer.

Allt med Kajsa Ståhl är personligt, unikt och intressant. Hennes svarta hus med en prunkande takterrass sticker ut på ett sofistikerat sätt i Londons kreativa område Hackney. Med kunder och samarbeten över hela världen är det viktigt för denna multikreatör att kunna växla mellan arbete och avkoppling. En rak höger är tydligen ett sätt.

____________

Kajsa, kan du berätta om ditt fantastiska hem?

Jag döpte mitt hus till ”The Black House”. I mitt jobb arbetar jag med många kreativa människor och därför speglar mitt hus detta. Varje objekt är ett minne från ett projekt. Mitt kök är tillverkat av Martino Gamper, flera stolar av Max Lamb, fin keramik av JB Blunk, en målning av Ryan Gander, en lampa av Francis Upritchard, två dörrhandtag av Max Fromeld, ett skåp av Dean Edmonds, japanska koppar av Åbäke och keramiska vindklockor från Arcosanti, Arizona. Jag hoppas kunna fortsätta samla på föremål som minnen.

Du är grafisk formgivare, konstnär och bokförläggare. Hur hinner du med allt?

Jag är en av fyra partners i Åbäke (Graphic Design), likaså i Dent-De-Leone (publishing house), samt att jag även är min egen i Kajsa Ståhl Limited. På något sätt är de alla sammanvävda. Jag jobbar hemifrån och älskar att kunna planera min tid som jag vill. Jag kan välja att jobba på en söndag, och har därför ledigt på måndag till exempel. Jag är också förälder med dottern hos mig varannan vecka, detta ger mig också mer tid.

Det verkar finnas mycket aktivitet och kreativitet omkring dig. Klarar du att slappna av?

Jag tränar mycket på mitt gym vilket inte är avkopplande direkt men det fungerar på något sätt som hjärnterapi också eftersom det tar mig ut ur huset. Efter träningen jobbar jag bättre och känner mig mer avslappnad. Jag delar även en kolonilott med vänner  – som en sommarstuga i stan. Jag älskar att se filmer och tv-serier. Men det mest avkopplande är kanske att promenera, jag går främst runt Victoria Park. Det jag saknar är möjligheten att elda. En eld är som en gammal film. Och naturligtvis kan jag inte vänta med att få leveransen av det limiterade Friends by Peter McDonald att koppla av med ;0).

Vilket är ditt märkligaste begär?

Spenat, jag älskar verkligen ångad spenat! Jag har även ofta starkt begär efter lakrits och choklad.

 

 

Unique design kitchen in London
Du har bott i London sedan 1998, vilka är dina favoritställen just nu?
 • Banya No.1
  Ryskt spa med bastu.
 • Momosan shop
  Köksprylar och föremål gjorda av skickliga oberoende hantverkare. Bekvämt placerat på min gata.
 • Leilas Shop & Café
  Undebart kafé och livsmedelsbutik i Arnold Circus.
 • The Prince George
  En traditionell brittisk pub med en enorm karta över världen att titta på.
 • Fit This gym
  Gym som ligger i centrala Hackney.
 • Café Cecilia
  Kocken Max Rocha – nu i Hackney.
 • Goodhood
  Lite för cool for school, men jag älskar deras kläder.
 • Sir John Soane’s Museum
  De extraordinära samlingarna av den berömda brittiske arkitekten Sir John Soane, inklusive antikviteter, möbler, skulpturer, arkitektoniska modeller, teckningar och målningar.
White bedroom with a big artwork
Organized boxes
Vilken är din favorittatuering?

”Ögat” på min arm. Ena ögat är med mig, det andra ögat är med min bästa vän Nina. Ögonen är lite korsade, men vi kan se bra när vi är tillsammans.

Har du ett livsmotto? Om så är fallet, hur påverkar ditt livsmotto dina vardagliga beslut?

”Börja idag. Gör det. Om du gör ett misstag kan du börja om.” (Ett stulet citat, men osäkert av vem.) Jag antar att detta motto gör det ok att inte vara perfekt, utan också att våga.

Berätta om din favoriträtt?

Ångad spenat (6 min), komprimerad. Tillsätt sedan sesamfrön och soja. Skär i små bitar och äts med pinnar.

Vilken är din mest spelade låt på Spotify?

“Good days” av SZA

Slutligen, berätta om ett eller två projekt som du arbetar med just nu?

Ett kul projekt är skivomslaget ”More Hertz” för det franska bandet Air som firar 20 år sedan den första releasen 2001. Ett annat kul jobb är grafik för en utställning som heter “Our Silver City, 2094” på Nottingham Contemporary. Utställningen reser till slutet av detta århundrade, med verk från de senaste 400 miljoner åren. Det är en utställning lite som en sci-fi-roman, eller vice versa. Katalogen är en publicerad roman snarare än en vanlig utställningskatalog, den är verkligen den perfekta följeslagaren till en föreställning, eftersom du kan ta med den hem och fortsätta resan.

black and white bathroom