Grattis till Palo Santo boxen!

Träpinnarna som du finner i boxen är från ett heligt träd, kallat Palo Santo, med ursprung i Sydamerika. Flera Latinamerikanska kulturer har använt detta träd i traditionella helande och andliga ceremonier i århundraden. När det brinner frigör det aromatiska träet citron-, mynta- och tallnoter – en uppiggande, jordande doft som tros ha ett antal fördelar. Intressant nog uppkommer dessa fördelar endast när ett palo santo-träd dör naturligt och tillåts brytas ner i fem till åtta år. Det ger oljorna i träet tillräckligt med tid att mogna helt innan det skördas och bearbetas till stickor.

 

”Vi känner att detta mystiska träd med sin kraft att rena, attrahera positiv energi och skänka lugn till bordet går hand i hand med vårt ambition med The PUZL”

 

Några av egenskaperna
  • Erkänd förmåga att rensa negativ energi. Det höga hartsinnehållet i palo santo-trä tros ha renande egenskaper när det bränns, varför det traditionellt användes för att rensa negativ energi och rena utrymmen, människor och föremål.
  • Dess doft är avslappnande. Den behagliga, jordande aromen av palo santo triggar hjärnans luktsystem, stimulerar avslappningsresponsen och förbereder sinnet för meditation eller kreativt fokus.
  • Det kan hjälpa till att lindra stress och smärta. Palo santo användes traditionellt som ett botemedel mot sjukdomar som förkylning, huvudvärk och stress. Träet är rikt på både antioxidanter och limonen, en terpen som har undersökts mycket och har antiinflammatoriska fördelar.

 

Användandet

Använd ett ljus för att tända pinnen. Håll den i ungefär en 45-graders vinkel och rikta spetsen nedåt mot lågan på ditt ljus. Låt pinnen brinna i ca 30 sekunder och blås sedan ut den. Rök kommer att stiga upp från glöden och spridas ut i luften. Lägg Palo Santo-pinnen i exempelvis en värmesäker skål och låt glöden brinna ut. Detta kan tändas om många gånger.

Njut av gåvan och kolla in vår pusselkollektion.